Contact

Siebe Jongebloed

Ik ben de oprichter van Elk-it. Op mijn 22e begon ik als verkoper bij een handelsfirma en bouwde al pionierend een nieuwe markt op in Duitsland. Al vrij snel groeide ik door naar verkoopleider en werd later directeur.

Daarnaast schreef ik al in 1986 een order-verwerk-programma op een psion organiser ii (voor de buitendienst) en sindsdien heeft automatisering op mij een grote aantrekkingskracht.
Sinds 2000 ben ik werkzaam binnen de IT en heb ik mij gespecialiseerd in alle technieken rondom XML.

Elk-it

Een aantal jaren geleden werd ik gevraagd om mee te denken over een CRM-applicatie. Het bedrijf in kwestie was op zoek naar een CRM-systeem en had diverse opties verkend. Het struikelde over onnodige functionaliteit, over licentie-kosten en over bijkomende consultancy-uren voor extra functionaliteit.

Twee gesprekken verder had ik de kernfuncties en vast te leggen eigenschappen met behulp van een database-ontwerp-programma en schermontwerpen in kaart gebracht.

Uitdaging

Na de presentatie en verdere afstemming van de ontwerpen, stond ik voor een volgende stap. Een stap om een webomgeving en database op te zetten en een MVC-model op basis van de ontwerpen uit te werken. Uit ervaring weet ik dat dit gepaard gaat met handmatige repeterende handelingen die ik als automatiseerder uitermate vervelend vind. Was het niet mogelijk de gemaakte ontwerpen te gebruiken om dit handmatige maatwerk te automatiseren?

Aha-erlebnis

Ik ben in de onderliggende bestanden van de ontwerpprogramma's gedoken en tot mijn verrassing kwam ik daar XML-structuren tegen. Omdat XML mijn core business is, was ik gelijk vol ideeën en zag ik mogelijkheden. Vrij snel was ik in staat een belangrijk handmatig deel, te weten de mapping van tabellen en kolommen naar Object-modellen, te automatiseren.

Er volgde een periode van hardlooprondjes door de duinen waarin bruisende nieuwe ideeën ontstonden, afgewisseld met het (soms als een bezetene) uitwerken van deze ideeën. Ik raakte steeds enthousiaster. Elke automatiseringsslag die ik kon maken stond in het teken van een uniforme aanpak die los moest staan van een specifiek ontwerp. Ik bedacht en schreef softwarefuncties die in staat waren zelf te bepalen welke tabellen aan de hand van hun relaties welke rollen binnen het ontwerp moesten hebben. Alles was erop gericht, dat met een druk op de knop, elk willekeurig ontwerp tot een compleet werkende webapplicatie moest leiden.

Universeel inzetbaar

Ik was inmiddels zo overtuigd van de universele inzetbaarheid van deze oplossingsrichting dat ik, ondanks het feit dat de klant het besluitvormingsproces on hold had gezet, doorging met het verder uitontwikkelen van de applicatie. Het eindresultaat is een professionele webapplicatie-generator onder de geregistreerde naam InterloX® geworden.

Bonus

Omdat ik benieuwd was hoe de webapplicatie ontvangen zou worden bij toekomstige klanten, heb ik met het eerdergenoemde bedrijf contact gezocht met de vraag om op basis van hun ontwerp een demo te mogen geven. De demo was een groot succes en het bedrijf is overgegaan tot aanschaf van CRM 100% custom(er)made.

U ook?

Elk-it automatiseert maatwerk en staat voor denken in mogelijkheden en oplossingen.
Elk-it is flexibel, beweegt gemakkelijk mee met nieuwe klantwensen en volgt de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de ict.

Met CRM 100% custom(er)made zijn de mogelijkheden oneindig!

Bent u nieuwsgierig? Maak een afspraak voor een gratis demo.

Het RIS helpt me om snel inzicht te krijgen in de activiteiten van mijn buitendienst. Dit maakt o.a. het werkoverleg een stuk efficiënter en inhoudelijker!
RIS zorgt voor een efficiëntere werkwijze, betere en snellere informatiedeling en bespaart kosten door procesoptimalisatie.

Het gebruik van RIS voelt als een maatpak. Je hebt geen last van overbodige functionaliteiten die het geheel onoverzichtelijk maken. Zeker met wat oudere werknemers die meer moeite hebben met automatisering is dit een enorm pluspunt. 

Door het aanpassen van de lay-out, benamingen en functionaliteiten aan de reeds bestaande software in het bedrijf voelt het niet als ‘weer een extra systeem’ maar is het meer een verlengde van dat wat men al kent!

Theo Boskma
Algemeen Verkoopleider
General Sales Manager

Leitz Service B.V.